Projecte «ApS» d’aprentatge servei: Gota a Gota

campanya

Comencem amb moltes ganes un dels projectes més ambiciosos que hem programat per aquest curs. Es tracta d’un projecte interdisciplinar, que es treballarà amb els alumnes de sisè de primària del Col·legi Sant Roc, des de diferents àrees curriculars. És un projecte que implicarà a alumnes, famílies, Ajuntament, entitats i associacions, i esperem, a tota la gent d’Alcoi.
El nostre propòsit és realitzar un “ApS”. Aquestes sigles volen dir: Aprenentatge-Servei. Mètode per unir, èxit educatiu i compromís social: aprendre a ser competents sent útils als altres, aprendre fent un servei a la comunitat. A través de l’aprenentatge-servei els alumnes milloren els seus resultats d’aprenentatge en coneixements, capacitats, destreses, actituds i valors morals, però ho fan al mateix temps que actuen com a ciutadans compromesos amb la societat.

Els alumnes coneixeran els diferents aparells i parts del cos humà  realitzant disseccions en el laboratori per comprendre millor el seu funcionament, dibuixant al quadern de camp allò que han aprés i utilitzant les noves tecnologies com a mitjà indispensable per a la seva formació.

fullsizerender

Com a element d’unió, indispensable per al correcte funcionament de la màquina que és el cos humà, estudiarem la SANG. Fil conductor del projecte que durem a terme de principi a fi.

Per aquesta raó, al col·legi Sant Roc i més concretament el nostre “ApS” estarà abanderat per una “Campanya de Donació de sang”, que portarà com a títol “Gota a Gota”. Aquesta campanya estarà elaborada i organitzada pels alumnes de sisè de primària, el dia 16 de Desembre, sent ells els vertaders protagonistas de tot el procés.

Per iniciar el nostre projecte i amb això la nostra “Campanya”, hem tingut la col·laboració de diferents persones i professionals que ens donaran, des de diferents punts de vista, el seu testimoni perquè els nostres alumnes es sensibilitzen de la importància de la donació de sang.

La primera d’elles ha sigut, Juan Collado (President de la província d’Alacant de Donants de Sang), que ens ha explicat, des de la seva posició com a president d’aquesta entitat, la importància de donar sang i les funcions de l’associació de donants de sang.
2

A continuació hem tingut la visita de Carolina Gonzaga i Carmen Valverde (promotores del servei Hemodonació del Centre de Transfusions d’Alacant). La xarrada ha anat enfocada a explicar als alumnes en què consisteix el “Banc de Sang d’Alacant”, cóm és el procés de tractament de la sang, conservació, parts d’una donació de sang, els components de la sang, etc.

1

Seguidament, hem rebut a Moises Aparici (Escriptor i Vicepresident ADSPA) en qualitat de donant altruista de sang. Moises ens ha explicat la importància de donar d’una forma voluntària la teua pròpia sang, així com els requisits mínims per ser donant i el procés que s’ha de seguir a l’hora de donar.

3

Finalment, la més emotiva i impactant per als alumnes, ha estat la visita de Pilar García Torrent (Presidenta de AGORA Associació contra el Càncer a Castalla). Pilar ens ha explicat la seva experiència en qualitat de receptora de sang. Com va poder salvar la seva vida i seguir endavant després de superar una malaltia, gràcies a la col·laboració anònima de gent que, desinteressadament contribueix a donar la seva sang i salvar-li la vidadels altres.

4

5
Tots els experts que ens van visitar junt al nostre Director Juan Antonio.

Per a concloure i fent una xicoteta menció sobre les impressions i el que senten els nostres alumnes amb tot allò que realitzem a l’aula, ja siga en visites d’experts, activitats i/o excursions, es realitza una reflexió final a cada sessió (metacognició) per reflexar cadascú el que ha aprés o sentit. En aquest cas, hem fet ús de les noves tecnologies, contat amb l’apliació “Padlet”. És un “mur” virtual, on els alumnes escriuen i compartixen les seues impressions amb comentaris, fotografies, vídeos, enllaços i una gran varietat de recursos possibles.

En les pròximes setmanes us anirem informant de les diferents activitats que anem realitzant com per exemple: disseccions dels diferents sistemes i una visita d’una persona molt coneixedora del nostre principal element dins de el “ApS” “Gota a Gota”. No pots perdre-t’ho, anima’t i segueix-nos. Ací et deixem unes fotos de les diferents visites, esperem que us agraden.

Comparte
Facebook
Twitter
LinkedIn

¿Tienes alguna consulta?

Admisión alumnos
Secretaría
Horario secreataría